Bli med på en kulturreise for alle sanser til de gamle kongebyene og de sagnomsuste Atlasfjellene, etterfulgt av et avslappende strandopphold i badebyen Agadir
Bli med Albatros på et vaskeekte eventyr i Marokko, der vi går på oppdagelsesferd i livlige basarer, nyter en kopp myntete, forføres av velduftende krydder og beveger oss inn i labyrintliknende medinaer – de riktig gamle arabiske bydelene, der det virker som om tiden står stille.
I det hele tatt blir det rikelig anledning til å suge til seg inntrykk fra det fargerike livet i gatene, beundre den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den vakre naturen som omgir oss overalt.
Reisens hovedtema er Marokkos fire gamle kongebyer: Fès, Marrakech, Meknès og til slutt Rabat, som er landets nåværende hovedstad. Her har sultaner og konger gjennom århundrer hersket, bygd og satt sitt særpreg på byene. Vi går i deres fotspor og ser palassene, moskeene og de mange andre høydepunktene.
Reisen vår krydres med Tusen og én natt-atmosfære når vi overnatter i moderne telt midt i Saharas ørken, der vi kommer tett på den helt spesielle naturen og de lokale skikkene og sedvanene.
Vi avslutter turen med tre netter på et deilig strandhotell i Agadir, der det blir rikelig anledning til å slappe av og fylle kofferten med lokale suvenirer.
-
Type Rundreise
-
Reiseleder Norsk/Svensk
-
Visum Nei
-
Vaksinasjon Ja
-
Valuta Marokkansk dirham, euro
- Dag 1
- Oslo – Marrakech. Ankomst til Marokko og velkomstmiddag
- Dag 2
- Marrakech. Byrundtur med blant annet Koutoubia-tårnet og Bahia-palasset
- Dag 3
- Marrakech - Casablanca. Byrundtur i Casablanca
- Dag 4
- Casablanca – Rabat – Fès. Via Marokkos hovedstad Rabat til den gamle kongebyen Fès
- Dag 5
- Fès - Meknès – Fès. Byrundtur i Meknès, den UNESCO-fredede byen Volubilis og Mulay Idris
- Dag 6
- Fès. På eventyr i Fès, inkludert bydelen Fès el-Jedid
- Dag 7
- Fès – Erfoud – Merzouga. Gjennom fjellområder til vakre ørkenenlandskaper, og overnatting i ørkentelt
- Dag 8
- Merzouga - Tinghrir – Quarzazate. Gjennom Todra-dalen og De tusen kashbaers vei
- Dag 9
- Quarzazate - Taroudant – Agadir. Marrakech’ bestemor og ankomst til Agadir
- Dag 10–11
- Strandliv og tid til egne eventyr i Agadir
- Dag 12
- Agadir – Marrakesh - Oslo
Hoteller
Hotel Decameron Tafoukt
- Antall rom: 215
- Avstand til stranden: 20 m
- Resepsjon: Døgnåpen
- Restaurant: to stykker
- Bar: Ja
- Heis: Ja
- Privat strand: Ja
- Pool: Ja
- Spa: Ja
- Wifi: Ja, gratis
Dette herlige hotellet ligger ved byens berømte strand og i gangavstand fra sentrum av Agadir.
Hotellet har egen privat strand og et innbydende utendørs poolområde. Hotellets Spa & Wellness frister med massasje og andre herlige behandlinger hvis man heller vil det, enn å nyte en drink i hotellets hyggelige bar.
De 236 rommene er innredet i klassisk marokkansk stil og har moderne fasiliteter som aircondition, satellit-TV og minibar mm.
Det er all inclusive inkluderte på hotellet som serverer både internasjonal cuisine og tradisjonelle marokkanske retter.
Merk
På Hotel Decameron Tafoukt inngår innkvartering i ‘standard-rom’ i reisens pris. Det er mulig å oppgradere til ‘Sea View-rom’, som ligger på den siden av hotellet som vender ut mot stranden. En oppgradering til ‘Sea View-rom’ skal kjøpes hjemmefra. Les mer under prisinformasjonen.
Les mer om hotellet her: https://www.royaldecamerontafouktbeachresort.website/
Avreisedatoer
Avreise | Varighet | Pris | Avreiseflyplass | Bemerk | |
---|---|---|---|---|---|
23 998,– |
Oslo
|
Utsolgt
|
|||
25 998,– |
Oslo
|
|
Dagsprogram
Vi flyr fra Oslo og ankommer den sagnomsuste byen Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedstad på 1100-tallet. I tillegg til at den er en av landets fire kongebyer, er Marrakech også kjent som ”den røde by”. Det skyldes at den gamle bydelen i hovedsak er bygd av stein og grus fra de nærliggende fjellene, som har et høyt innhold av oker.
Her syder det av vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil, og man fornemmer at det venter magiske opplevelser og nye inntrykk rundt hvert eneste gatehjørne.
Ved ankomsten kjører vi den korte turen til hotellet, der vi sjekker inn. Hvis tiden tillater det, kan de mer energiske bli med reiselederen på en kort spasertur i Marrakech før vi spiser middag sammen på hotellet.
Etter frokost drar vi på oppdagelsesferd i Marrakech.
Vi ser byens landemerke, Koutoubia-tårnet, den vakre minareten på Marrakech’ største moské samt Bahia-palasset, som ble bygd på slutten av 1800-tallet og ligger vakkert omkranset av velduftende blomsterhager.
Om ettermiddagen går vi på oppdagelsesreise i medinaen og de mange markedsplassene (”souker”), der velduftende krydder og marokkansk kunsthåndverk fallbys. Det er skinnprodukter, koppervarer og vakre berbertepper, og også her benytter kunsthåndverkerne seg av eldgamle metoder. Det er fascinerende å følge med på arbeidet deres i de små, lokale verkstedene.
Vi runder av på den livlige, sentrale plassen Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torget fyllt opp av alt fra boder med friskpresset juice til slangetemmere og gjøglere med dresserte aper som forsøker å lokke penger fra turistene.
Om kvelden er plassen ikke mindre livlig, nå med fantasifulle historiefortellere, magiske tryllekunstnere, gjøglere, dansere og velduftende matboder. Vi suger til oss av stemninger og inntrykk, før vi vender tilbake til hotellet.
Etter en god natts søvn tar vi avskjed med Marrakech og setter kursen mot kystbyen Casablanca, som er Marokkos økonomiske og kulturelle sentrum og landets mest moderne by.
Byen er nok mest kjent for den amerikanske filmklassikeren Casablanca, som med Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans kjærlighetshistorie har sikret byen et evig skjær av romantikk.
På bare 150 år har byen vokst fra et par tusen innbyggere til knapt fire millioner, godt hjulpet på vei av franskmennene under protektoratet i første halvdel av 1900-tallet. Vi starter ved byens store prestisjeprosjekter: Mohammed 5-torget og Hassan 2-moskeen. Den 210 meter høye minareten som står rett ved Atlanterhavet, er verdens høyeste, og med plass til 25 000 bedende inne og ytterligere 80 000 utenfor, er moskeen blant verdens største.
Hassan 2-moskeen skulle ha vært klar til innvielse på kong Hassan 2’s 60-års fødselsdag i 1989, men den ble først ferdigbygd i 1993. Selv om arkitektene bak moskeen blant annet har latt seg inspirere av den eldgamle klippedomen i Jerusalem, har byggverket et visst moderne særpreg. En laserstråle i toppen av minareten peker mot Mekka om kvelden, og moskeen er utstyrt med gulvvarme og elektriske dører. Ved helt spesielle anledninger blir det automatiserte taket skjøvet til side slik at man kan be under åpen himmel.
Bygningen er dessuten designet for å kunne motstå jordskjelv.
Vi opplever det imponerende byggverket fra utsiden før vi legger veien forbi den livlige og eksotiske basaren og det stemningsfulle kunsthåndverkskvarteret Habous med sine smale arkadegater og vakre, hvitkalkete hus. Området ble bygd av franskmennene i 1930-årene med inspirasjon fra de tradisjonelle, arabiske medinaene. Arkitektonisk finner man her en spennende blanding av tradisjonell marokkansk og europeisk stil.
Etterpå drar vi til hotellet, der vi innkvarteres og spiser middag sammen.
(Marrakech – Casablanca ca. 245 km)
Fra Casablanca fortsetter vi reisen nordpå til Rabat, Marokkos politiske hovedstad og faktisk også den ene av landets fire gamle kongebyer. I Rabat ser vi Det Kongelige Palass, kashbaen, Mohammed 5’s mausoleum og Hassantårnet, en minaret fra 1100-tallet, som troner majestetisk og for seg selv i landskapet – den tilhørende moskeen er aldri blitt bygd ferdig.
Vi skal også gå en tur i Rabats sjarmerende gamle bydel (medinaen) som er på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gå på oppdagelsesferd i de trange smugene og gjøre en god handel med for eksempel treskjærerarbeider, skinnsko eller berbertepper som fremstilles av berberstammer i det nordlige Afrika.
Det er avsatt tid til en lett frokost (ikke inkludert i reisens pris), før vi forsetter mot Fès, dit vi ankommer sent på ettermiddagen.
Byen ble grunnlagt i 789 e.Kr. umiddelbart etter den arabiske invasjonen av Nord-Afrika og Spania. Fès er kjent som Marokkos hovedstad på området kunsthåndverk, og ikke minst byens tekstilhåndverkere, treskjærere og keramikere er vidkjent for sine kreative talenter. Langt størstedelen av Marokkos berømte, håndlagde keramikk blir til her i Fès – og ofte sitter keramikerne og de andre kunsthåndverkerne og arbeider etter gamle tradisjonelle arbeidsmetoder som ikke bærer særlig preg av moderniseringen.
Det vil ikke være rart hvis du føler at arkitekturen i Fès virker kjent. Torbjørn Egner var nemlig i Fès i 1949 på studietur, og byen inspirerte han da skrev boken "Folk og røvere i Kardemommeby".
Byen er den eldste av Marokkos kongebyer og landets tredje største by. Her overnatter vi de tre neste tre nettene.
(Casablanca – Rabat – Fès ca. 295 km)
Etter en god natts søvn og et nærende frokostmåltid er tiden inne for å begi seg til enda en av de i alt fire kongebyene, nemlig Meknès, som ikke ligger langt unna. Byen ble grunnlagt mot slutten av 1600-tallet av den mektige sultan Mulay Ismail, Marokkos svar på Ludvig 14, og Meknès går da også under navnet ”Det marokkanske Versailles”. Mulay Ismail greide å forvandle det som dengang kun var en liten provinsby, til en spektakulær kongeby med alt som hører til av vakre byggverk i den karakteristiske maurisk-spanske stilen.
Vi tilbringer formiddagen med å se Meknès’ berømte høydepunkter: de kongelige stallene og den imponerende og vakkert utsmykkede Bab al-Mansour-porten, hovedporten i den 25 kilometer lange bymuren som omkranser byens medina.*
*Det foretas fortløpende renoveringer av fortidsminnene i Meknes og endringer i programmet kan derfor forekomme.
Vi spiser lunsj i byen og kjører deretter mot UNESCO-fredede Volubilis, som er en av de best bevarte romerske byene i Nord-Afrika. Her skal vi blant annet beundre godt bevart mosaikk, en triumfbue oppført for den romerske keiseren Caracalla og ruinene av en basilika fra 100-tallet.
Etter besøket i Volubilis kjører vi mot byen Fès. På veien dit gjør vi et stopp ved et utsiktspunkt hvor vi har et fantastisk utsyn over byen Moulay Idriss med sine hvitkalkete hus plassert på to høyder. Byen er av stor betydning for marokkanerne, fordi det var herfra profeten Muhammeds barnebarn Mulay Idris spredte den islamske tro i Marokko.
(Fès – Volubilis – Fès ca. 180 km)
Vi skal tilbringe dagen med spennende opplevelser i Fès.
Vi starter til fots i Fès’ kjempestore og livlige gamleby, medinaen, der ikke færre enn 9000 smale gater slynger seg inn og ut mellom hverandre i en fascinerende labyrint. Her blir sansene konstant bombardert med lyder, farger og dufter. Vi går på oppdagelsesferd blant vakre, historiske hus, fantastiske fontener, butikker, souker og majestetiske moskeer som åpenbarer seg som stille oaser.
Midt i medinaen gjemmer det seg en gedigen fargeorgie av store kar fyllt med farger, der tekstiler blir garvet og farget. Esler lastet med varer og mennesker trasker tålmodig av sted i de smale gatene, og enkelte steder føles det som om tiden har stått stille i hundrevis av år.
Vi legger veien forbi den imponerende og vakkert dekorerte Qarawiyin-moskeen, som ble grunnlagt i 859 e.Kr., og som er hjemsted for det islamske
al-Qarawiyin-universitetet, som hevdes å være verdens eldste universitet. Med på dagens byrundtur er også Bou Inania-madrasaen. Denne gamle utdanningsinstitusjonen ble bygd på midten av 1300-tallet og er et av de beste eksemplene på den sirlige arkitekturen fra marinider-tiden.
Bygningen har fungert som både moské og utdanningsinstitusjon, og har vært avgjørende for den statusen som Fès har nådd som intellektuelt sentrum. Bou Inania var den siste madrasa som marinidene bygde og den eneste madrasaen i Fès med en minaret. Vi ser også den berømte fontenen på Nejjarine-plassen, kunstferdig utsmykket med mosaikk i et fantastisk, geometrisk mønster.
Om ettermiddagen kjører vi til bydelen Fès el-Jedid, ”Nye Fès”, som dog ble grunnlagt så langt tilbake som i 1276. Vi går en tur gjennom denne fargerike og livlige bydelen, før vi sent på ettermiddagen vender tilbake til hotellet.
I dag skal vi stifte bekjentskap med noen av Marokkos vakreste landskap når vi setter kursen mot de ofte snødekte Atlasfjellene, som danner en barriere mot Sahara i øst. Første halvdel av dagens etappe byr på storslagne naturscener med fjellene som kulisse.
Vi beveger oss fra Fès i ca. 400 meters høyde oppover i Atlasfjellene, og enkelte steder når vi nesten opp i 2000 meters høyde. Atlasfjellene strekker seg over et område på 2500 km, gjennom både Marokko, Algerie og Tunisia.
Fjellene skiller Sahara-ørkenen fra de fruktbare områdene langs middelhavs- og atlanterhavskysten og er delt inn i seks mindre fjellkjeder, blant annet Mellom-Atlas og Høye Atlas. Det høyeste punktet er Toubkal, som rager hele 4165 meter.
Den marokkanske delen av Atlasfjellene befolkes primært av berbere, som er blitt fortrengt hit, først av arabere og senere av franskmenn. Berberne har i høy grad lykkes med å bevare sitt språk og kultur i fjellkjedens mest ugjestmilde områder.
Vi beveger oss over Høye Atlas, og ser nærmere på berberkulturen når vi passerer markedsbyene Er-Rich og Tizi n-Talghomt. Etter å ha passert Tizi n-Talremt-passet går turen nedover gjennom Ziz-dalen til Erfoud, en sjarmerende by ved foten av Atlasfjellene. Erfoud brukes ofte som utgangspunkt for utforskning av det store ørkenområdet øst for byen, og her bytter vi nå bussen vår ut med en firehjulsdrevet en.
Vi setter så kursen mot oasebyen Merzouga, som ligger på kanten av Sahara-ørkenen, bare 50 km fra grensen mot Algerie. Vi ankommer ørkenleiren sent på ettermiddagen med praktfull utsikt til ørkenen og de store oransje sanddynene.
Vi innkvarteres i hvert vårt telt med tepper på gulvene og ordentlige senger å sove i. Hvis været er med oss, venter det oss litt av en finale når vi ser solen gå langsomt ned i horisonten. Sammen spiser vi middag under åpen himmel (igjen hvis været tillater det) – og kan hende blir det også fyrt på bålet til en hyggelig kveldsstund før vi kryper til køys i teltet vårt.
(Fès – Erfoud – Merzouga ca. 460 km)
Før soloppgang går vi på kamelrygg til Erg Chebbi, der vi skal se soloppgangen i Sahara. Ergen, den enorme sanddynen, troner over byene Merzouga og Hassi Libed. Ergen skifter konstant form og kan enkelte steder bli opptil 160 meter høy. Fargene kan skifte mellom oransje, rosa, gult og lilla avhengig av lyset.
Etter morgenens opplevelser i Sahara kjører vi mot Todra-dalen. Dalen er dannet av en sprekk mellom Høye Atlas og Sarhro-fjellet. Veien inn mot dalen går gjennom byen Tinghrir og deretter gjennom grønne palmelunder og gulfargede berberlandsbyer.
Kløften er enkelte steder 150 meter høy og 10 meter bred. Vi går en tur i området og treffer på representanter for lokalbefolkningen med sine esler og kameler. Sammenliknet med storbylivet i for eksempel Casablanca og Tanger er kontrastene her enorme.
Fra Todra-dalen kjører vi mot ørkenbyen Quarzazate via De tusen kashbaers vei. Det ble bygd kashbaer overalt i Marokko, men i denne delen av landet og i Atlasfjellene har kashbaene en helt annen form enn vi tidligere har sett i Rabat og Fès.
Kashbaen var en befestet bygning, der den lokale herskeren bodde og dit beboerne fra nærliggende landsbyer kunne søke tilflukt i tilfelle angrep. Kashbaene er bygd av gjørmestein, og mange av dem var plassert i mindre oaser. Underveis gjør vi en stans i Skoura, som ligger i en stor palmelund. Skoura har en rekke utrolig godt bevarte kashbaer og er en av de mest interessante oasebyene i området.
Ved ankomsten til Quarzazate går vi en kort tur i byen og får et inntrykk av hvordan franskmennene anla administrative byer i Marokkos provinser. Området omkring Quarzazate har en plass i moderne filmhistorie. David Lean filmet deler av ”Lawrence of Arabia” ved Ait Ben Hadou; Martin Scorsese filmet ”The Last Temptation of Christ” og “Kundun” i området, og Ridley Scott har brukt de nærliggende atlasfilmstudioene og flere lokaliteter i området da han filmet “Gladiator”, ”Black Hawk Down” samt ”Kingdom of Heaven”. Og dette er bare et lite utvalg av de filmene som er spilt inn i området.
(Merzouga – Tinghrir – Todra-dalen - Quarzazate ca. 375 km)
Etter frokost kjører vi sørvestover mot kystbyen Agadir, som brer seg utover ved foten av Atlasfjellene. På veien gjør vi et stopp i Taroudant, som har fått det lite flatterende økenavnet Marrakech’ bestemor.
Det litt pussige tilnavnet refererer til at byen på 1500-tallet en kort tid var hovedstad under Saad-dynastiet før Marrakech overtok rollen. Videre er byen, akkurat som Marrakech omringet av en imponerende bymur, som i motsetning til Marrakech rommer mesteparten av den lokale befolkningen.
Vi gjør et kort stopp i den spennende byen før vi fortsetter det siste stykket mot Agadir, der vi innlosjerer oss på det sentralt men rolig beliggende hotellet Tafoukt Decameron. Det er et 3,5-stjerners hotell med en fremragende plassering rett ved strandpromenaden og stranden. Les mer om hotellet nedenfor.
Agadir minner ikke om andre marokkanske byer. Byens historie går helt tilbake til 1400-tallet, da portugisiske kjøpmenn grunnla byen for å skape forbindelser til Saharas karavaner. Men i 1960 ble Agadir, som var bygd omkring en gammel festning, fullstendig ødelagt av et jordskjelv.
Den nye byen ble bygd noen kilometer sør for den gamle, og i dag er Agadir Marokkos fremste reisedestinasjon. Byen har rolige gater, hyggelige kafeer og en fin strandpromenade, men Agadirs største aktivum er den mange kilometer lange og velholdte sandstranden.
I tillegg til å slappe av på stranden eller ved bassenget kan du se Agadir fra oven hvis du tar en taxi opp til den gamle festningen, eller kashbaen, som ligger noen kilometer nord for byen, og som er en av de få bevarte konstruksjonene etter det store jordskjelvet i 1960. Festningen er bygd i 1541 av Saadian Sultan Mohammed ech-Cheikh og restaurert i 1740. Inskripsjonen ved inngangen til festningen er på både hollandsk og arabisk (’Tro på gud og respekter kongen’), og markerer starten på samhandelen med Nederland.
Hvis du vil kjøpe de siste suvenirene med hjem eller oppleve litt marokkansk basaratmosfære, er markedsplassen Souq al-Had i den sørøstlige delen av byen et godt tips. I de mer enn 6000 små butikkene finner du alt fra teppehandlere, sølvsmeder og skinnforhandlere til åndeutdrivere og frukt- og krydderselgere.
(Quarzazate - Taroudant - Agadir ca. 360 km)
Fortsett der du slapp i går, og nyt været, stranden og bølgene i Atlanterhavet. Hvis du kan løsrive deg fra strandlivet, kan du besøke det lille Musée du Patrimoine Amazigh, som har en fremragende utstilling av tradisjonelle berber-gjenstander. Eller hva med en spasertur i Jardin d’Olhão – en nydelig og avslappende hage anlagt i 1992 for å markere vennskapsforholdet til den portugisiske byen Olhão.
NB Spesielt program for gruppen med avreise 23. februar. På grunn av tidlig hjemkomst dag 12, kjører gruppen til Marrakesh om ettermiddagen på dag 11. Overnatting og avskjedsmiddag i Marrakesh.
Etter frokost kjører vi til flyplassen i Marrakesh hvor flyet vårt venter.
Prisinformasjon
- Reisens pris
-
Fra kr 25 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer
- Tillegg for enkeltrom
- 4 998,–
- Tillegg for oppgradering av romkategori:
-
Dobbeltom med Seaview 998,– pr. person
Enkeltrom med Seaview 1 698,- - Prisen inkluderer
-
- Norsk/svensk reiseleder
- Fly Oslo–Marrakech og Marrakech–Oslo med mellemlanding
- Utflukter, entréer og transport ifølge program
- Innkvartering på gode turisthoteller i delt dobbeltrom
- Frokost daglig
- Lunsj dag 2, 5 og 7 - 11
- Middag dag 1–4 og 7–11
- Skatter og avgifter
- Prisen inkluderer ikke
-
- Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
- Reiseforsikring
- Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 50€ pr. person)
- Drikkevarer
- Tillegg for enkeltrom
- Eventuelle ekstra arrangementer
- Personlige fornødenheter
- Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
Før reisen
Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.
Opplysninger om reisen
Ikke egnet hvis man er dårlig til beins
Reisen egner seg ikke hvis man er dårlig til beins, siden en stor del av utfluktene vil foregå til fots. Det forventes at deltagerne er mobile og kan ferdes uten hjelp.
Overnatting
Hotellene er fine mellomklassehotell i kategorien 3+ eller 4 i god standard. Ikke alle hotellene har alkohol.
I Merzouga har vi lagt en overnatting i et tradisjonelt berbertelt. Alle teltene har eget toalett og senger, men man kan ikke forvente luksuriøse forhold. Vi befinner oss langt fra alfarvei hvor beliggenhet og det autentiske er i fokus.
Bagasje
Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.
Penger og kort
Valutaen i Marokko er marokkanske dirham (MAD). Det er mer og mer vanlig med elektroniske betalingskort/kredittkort i Marokko. De fleste større forretninger/hotell/restauranter tar også betalingskort/kredittkort.
Vi anbefaler uansett at man har med seg noen kontanter som enten er i USD eller i EUR.
Tilslutning med innenriksfly
Det er dessverre ikke mulig å bestille tilslutning med innenriksfly på denne reisen.
Deltagerantall
Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Allmenn informasjon
Reisens krav til bevegelighet
Reiseforsikring
Gouda Reiseforsikring
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.
Albatros Travels reiseledere
De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.
Driks
Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.
Pass
Tilslutning med innenriksfly
Reiser med mindreårige
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.
Plassering i flyet
Måltider om bord
Spesialkost
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.
Plassering i bussen
På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.
På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.
Forbehold/endringer
Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.