Reis til Egypt
Egypt er verdensberømte pyramider, den mektige Nilen, som bringer frodighet midt i ørkenen, og den kaotiske millionbyen Kairo. Her blir man konstant minnet på at man er langt hjemmefra når muezzinene kaller til bønn fra moskeenes slanke minareter og duften av boblende vannpiper siver inn mellom gatehandlernes energiske salgsargumenter. Eksosdunsten fra trafikknutepunktet Midan el-Tahrir (den nå så berømte Frihetsplassen) blander seg med duften av kanel, linsesuppe og kufta-kjøttboller, og postkort med motiver av byens stolte nabo, Kheops-pyramiden, blir solgt overalt.
at på samme måte som mjød var en fast bestanddel av kosten i vikingtiden, var øl det i det gamle Egypt.
at kohl ikke bare ble brukt av kvinner i det gamle Egypt? Begge kjønn brukte den svarte sminken, som man mente beskyttet mot øyesykdommer så vel som mot Ras og Horus' forbannelser.
Egypts fortid og nåtid
Egypts øvrige severdigheder
Nord-Afrikas store land, som ligger midt mellom Saharas golde sandørken og Nildalens grønne marker, må utover Kairo også oppleves på grunn av det nylig gjenåpnede mønsterbiblioteket i Alexandria, som skal bringe byen tilbake til lederstillingen innenfor vitenskap og forskning, som da den i oldtiden konkurrerte med grekernes kultursentrum i Athen. Egypt må besøkes for det atstadige Aswan-området, der den store, nye Aswan-demningen med sitt kraftverk bidrar til å dekke en stor del av Egypts energibehov, for klippetemplet i Abu Simbel, som ble oppført av Ramses II rundt 1250 f.Kr., for Kom Ombo-templet – "Gullhøyden" – som er bygd til falkeguden Horus og den mørke krokodilleguden Sobek, og for Luxor, med Kongenes og Dronningenes dal og faraoenes rikt utsmykkede dødetempler.
Andre vil uten tvil la seg friste av en badeferie i Sharm el-Sheikh og snorkling i Rødehavet, eller av Sinaihalvøyas golde og barske steinlandskaper, der St. Katarina-klostret ligger inneklemt i et av de mange tørre elveleiene som en tidslomme meislet i granitt ved foten av det fjellet der Moses mottok de ti budene fra Gud. Den gamle greske historikeren Herodot kalte Egypt "Nilens gave", og nåtidens turister kan fortsette der oldtidens reisende slapp – med å undre seg og med å gå på oppdagelsestur.