Storslått opplevelsesreise gjennom det vakre landskapet på lavaøya og fargerik historie fra sagatiden til i dag
Nordisk skjønnhet i sin reneste form! Island tilbyr naturopplevelser som kan få selv den mest blaserte til å overgi seg. Vi kommer oss rundt på øya og vi kan føle på de enorme naturkreftene som har skapt det utrolige landskapet med høye fjell, aktive vulkaner, geysirer, isbreer, lavaområder, varme kilder, robuste fjorder, høye fossefall og ørkener med svart sand. Rå natur og historier fra eldgamle tider venter på oss når vi tar oss hele veien rundt den vakre lavaøya.
Vi skal blant annet se ishavet Jökulsárlón, Dettifoss - 'kongen av de islandske fossefallene' - så vel som Nord-Islands største attraksjon, fugleparadiset Myvatn naturpark. Vi kommer også forbi fiskevær, svarte lavastrender og besøker Skaftafell nasjonalpark. Underveis besøker vi en rekke viktige steder knyttet til Islands historie, inkludert Þingvellir-sletten, der Altinget - et av verdens eldste parlamenter - ble grunnlagt rundt 930. Selvfølgelig må vi også besøke den gylne fossen Gullfoss og utforske det koselige Reykjavík samt Akureyri som også er kjent som hovedstaden på Nord-Island.
Bli med på denne fantastiske sommerturen til den vakre Nord-Atlanterhavsøya!
-
Type Rundreise
-
Reiseleder Norsk/svensk
-
Visum Nei
-
Vaksinasjon Nei
-
Valuta ISK
- Dag 1
- Oslo – Keflavík. Ankomst i Island og videre til Reykjavík
- Dag 2
- Reykjavík – Vestlandet. Rundtur i Reykjavík og Nasjonalparken Þingvellir
- Dag 3
- Vestlandet – Akureyri. Fossefall, varme kilder, Nordlandets fjordlandskaper ved hestenes dal, Skagafjördur og sagahistorie i Reykholt
- Dag 4
- Akureyri. Mulighet for formiddagstur med hvalsafari og utflukt til fossefallet Goðafoss, ”Gudenes foss” og Mývatn Naturreservat
- Dag 5
- Akureyri – Østfjordene. Husavik, Asbyrgi-kløften, Dettifoss og Egilsstadir
- Dag 6
- Østfjordene – Sør-kysten. Isbrelagunen Jökulssárlón ved Vatnajökulls mange bretunger og Skaftafell Nasjonalpark
- Dag 7
- Sørkysten - Reykjavík. Vik-området, svarte strender, Seljalandsfoss og Skógafoss, sprutende geysirer og den gylne fossen Gullfoss
- Dag 8
- Fly Keflavík – Oslo
Avreisedatoer
Avreise | Varighet | Pris | Avreiseflyplass | Bemerk | |
---|---|---|---|---|---|
27 998,– |
Oslo
|
|
|||
29 998,– |
Oslo
|
|
Dagsprogram
Vi flyr fra Oslo, og etter omtrent tre og en halv times flytur lander vi på Keflavík lufthavn, som ligger ytterst på Reykjaneshalvøya. Allerede i Keflavík får vi et inntrykk av de ulendte islandske lavafeltene. Området er også et av de mest geotermisk aktive på Island. Når bagasjen er på plass på bussen, kjører vi til Geocenter Reykjanes hvor vi tar en titt på områdets unike geologi.
Etter besøket kjører vi til Reykjavík, der vi sjekker inn på hotellet. For 1000 år siden ankom vikingerne nytt land ved å kaste et gudebilde over bord og deretter dra i land der bildet drev inn. Også den norske vikingen Ingólfur Arnarson, som i 874 var en av de første som satte sin fot på Island der Reykjavik nå ligger. Han kalte stedet "Røykbukta" og området ble sakte befolket. For 200 år siden bodde 300 mennesker her, mens det nå er 217 000 (126 000 i sentrum) mennesker som bor i den nordligste hovedstaden i verden, over halvparten av Islands befolkning.
Etter å ha kommet til hotellet og hvis det er tid til det kan interesserte følge turguiden til fots til hovedgatene Hverfisgata og Laugavegur. Her finner du et utvalg av kafeer og restauranter. I løpet av det siste tiåret har Island gjort et godt og grundig preg på det gastronomiske verdenskartet med nyskapende og moderne retter, og de mange deilige lam- og fiskerettene er en ren fest for smaksløkene.
Reiselederen kommer selvfølgelig gjerne med forslag til gode spisesteder i løpet av turen. Vi overnatter i Reykjavik. (Dagens samlede kjørelengde 80 km – 1 time 20 minutter)
For å forstå islendingene og de stedene de har valgt å bosette seg, må vi dykke litt i de gamle sagaene (islandsk: Íslendingasögur). Disse litterære historiene og fortellingene er uten tvil den største kilden til islendingenes historie, hvor de kom fra og påvirkningene og hendelsene som bidro til å forme deres kultur. Sagaene er uten tvil den største nasjonalhistoriske stoltheten på Island og er uovertruffen i menneskets sivilisasjon når det gjelder omfang, nøyaktighet og arkiveringsverdi.
Fra Landnámabóken vet vi at grunnleggeren av Akureyri-området var en irsk viking ved navn Helgi 'Magri' Eyvindarson. Helgi 'Magri' Eyvindarson la seil til Island sammen med sin kone, Thorunn Hyrna, i 890 e.Kr., og gikk i land i Eyjafjord. Nøyaktig hvorfor han forlot Irland er fortsatt et mysterium, selv om mange har antydet at det kan ha vært på grunn av hans fascinasjon for nordisk tro. Spesielt under de farefulle seilasen over havet må han ha vært viet til tordenguden Tor. Helgis jordiske eiendeler var den største av hans tid, og i følge sagaene ble gården hans kalt Kristna (Kristins halvøy). Han blir med rette sett på som grunnleggeren av Akureyris og er for Nordisland og Akureyri det Ingólfur Arnarson var for Reykjavík da sistnevnte bygde gården sin der ca. 870 e.Kr. og grunnla stedet vi i dag kjenner som nasjonens hovedstad.
Nettopp Reykjavik er dagens første programpunkt når vi forlater hotellet og legger ut på en spennende bytur i en av Europas mindre hovedsteder. Byturen fører oss blant annet til Hallgrímskirken, som majestetisk har utsikt over byen på en bakketopp. Herfra er det god utsikt over byen, havet og fjellene bak, og kirken i seg selv er også interessant. Den ble designet av Guðjón Samúelsson (1887-1950), som var Islands første arkitekt og den kreative hjernen bak mange av byens viktigste bygninger.
Arkitekturen er åpenbart inspirert av de vulkanske søylene, sett så mange steder på øya og foran kirken er en statue av Leif Eiríksson ("Leif Den Lykkelige"). Statuen er en gave fra USA i anledning Island Altings 1000-årsjubileum i 1930. Byturen tar oss også forbi Höfdi-huset, der Reagan og Gorbatsjov møttes i 1986, samt det interessante kulturarvshuset, som huser en fin samling av gamle islandske manuskripter, som tatt tilbake til islandsk jord fra København på 1970-tallet. Vi passerer også Harpa, Reykjavik's nye konsert- og konferansesenter, designet av Henning Larsen, som har latt seg inspirere av nordlyset og den dramatiske islandske naturen. Etter byturen fortsetter vi i de historiske lagene og setter av fra Reykjavik mot Þingvellir (Thingvellir).
Sommeren 2004 ble Þingvellir registrert på UNESCOs verdensarvliste, der bare verdens mest særpregede naturperler er funnet. Det er et utrolig geologisk område som også var rammen for et av verdens eldste parlamenter, helt tilbake til 930. Det islandske Altinget, der alle store historiske beslutninger ble tatt, samlet seg her frem til 1798. Området fikk selskap av Islands største innsjø, Þingvallavatn, som ble en nasjonalpark i 1930. Mange kløfter og sprekker renner gjennom sletten to av jordas store geologiske plater, den europeiske og den amerikanske, beveger seg fra hverandre.
Vi avslutter dagen i Borgarnes, den eneste kystbyen på Island som ikke er avhengig av fiske. Byen har en unik beliggenhet mellom 2 halvøyer og er derfor en kobling for all transport mellom Sør- og Nordvest-Island, men den åpne beliggenheten medfører også noen ganger ustabilt vær. Dette har resultert i en tunnel under Hvalfjördur, som nå reduserer kjøringen vår med 50 km.
Vi overnatter i Borgarnes. Det finnes et utvalg av restauranter i sentrum av Lille Borgarnes. (Dagens totale kjøretur 150 km - 2 timer 10 minutter)
Vi starter dagen på Borgarfjördur, og på veien kjører vi gjennom et fantastisk område som veksler mellom grønne åkrer med beitehester og sauer i brede daler og fjelltopper dekket med snø og utsikt over spisse vulkanske kjegler. Dagens første besøk er ved fossene Hraunfossar og Barnafoss, som har vakker utsikt over Langjökullbreen på grensen til Islands ufremkommelige høyland. Fossene består av mange små fossefall som strekker seg over 1000 meter i bredden.
Vi skal besøke en av verdens største varme kilder, Deildartunguhver. De bølgende skyene av vanndamp kan sees på lang avstand, noe som gir en idé om kreftene bak den. Kilden produserer 180 liter kokende vann per sekund og har en kapasitet på 62 megawatt, og vannet brukes til sentralvarme i Borgarfjördur og i Borgarnes-området, hvor vi overnattet. Borgarfjördur er også kjent for å være en del av sagaland. Handlingen i to av Islands mest kjente sagaer, Laxdøla saga og Egils saga, finner sted i området, og vårt neste stopp er Reykholt, hjem til Snorri Sturlason, den berømte islandske historikeren og politikeren som bodde her på 1200-tallet.
Så kjører vi gjennom Nordlandet, som er kjent for sine dype fjorder, bratte fjell, små øyer, fruktbare enger og fantastiske fugleliv. Underveis gjør vi vanligvis et par stopp for å strekke ut beina og ta bilder. Vi kjører gjennom Skagafjord-området, kjent som "Hestenes dal", da dette er sentrum for Islands berømte hesteavl.
Akureyri ligger vakkert til i bunnen av fjorden Eyjafjörður med snødekte topper i bakgrunnen. Klimaet er unikt for disse breddegradene - byen er foretrukket med langt flere solskinnstimer og høyere temperaturer enn resten av Island, og den isfrie havnen er av stor betydning for byen.
Akureyri er sentrum for handel og kultur i Nord-Island og har - nest etter Reykjavík - Islands høyeste befolkning. Det er et universitet i byen, som også er en viktig aktør innen fiske. Med det spirende utdanningsmiljøet, de mange kulturelle begivenhetene og den store fiskerinæringen vokser Akureyri jevnlig, og stadig flere turister tar seg forbi den solfylte kysten.
Vi har 2 netter i Akureyri-området.
(Dagens totale kjørelengde er 415 km - 5 timer 10 minutter)
Etter frokost får man mulighet til å være med på hvalsafari. Selvfølgelig kan det ikke gis noen garanti, men er vi heldigge ser vi delfiner, vågehval, knølhval eller kanskje til og med blåhval? (Hvalsafarien tar omtrent 2½ time og er en tilleggsutflukt som bestilles og betales hjemmefra - se Prisinformasjon). For de som ikke vil på safari, er det tid på egenhånd, som kan brukes til å se nærmere på Islands nest største by, Akureyri.
Etter lunsj skal vi på nok en tur i den vakre naturen, til fossen Goðafoss.. Fossen er omtrent 12 meter høy og 30 meter bred og en av de vakreste fossene på Island. Navnet betyr "gudenes foss" - og refererer til en av de viktigste hendelsene i Islands historie, nemlig innføringen av kristendommen. Det var her ved fossen at Thorgeir Thorkelsson (Þorgeir Ljósvetningagoði) kastet sine bilder av Gud i vannet etter innføringen av kristendommen i 999 eller 1000 - en avgjørelse som Thorgeir selv hadde tatt på Altinget, der han var lovgiver fra året 985-1001.
Vi tar farvel med det øde, uberørte kystlandskapet om morgenen og kjører mot det naturskjønne Myvátn-reservatet, hvor vi opplever Islands livlige geotermiske aktivitet i form av bisarre lavlandet, varme kilder og stinkende svovelhull. Midt i Mývatn ligger den 37 kvadratkilometer store innsjøen Mývatn - omgitt av lavasletter, fjell og vulkaner. I innsjøen er det mer enn 50 små lavaøyer og holmer - de fleste av dem såkalte "pseudokrater", det vil si at de ser ut som vulkankrater uten å være det. Den gjennomsnittlige dybden på innsjøen er bare 2,5 meter, slik at sollyset kan nå bunnen. Kombinert med at det meste av innsjøens vann kommer fra underjordiske mineralkilder, gir dette gode levekår for fisk og fugl, blant annet. Og Myvátn er også et sant paradis for fugleelskere! Dette er ganske enkelt et av de beste stedene å se på fugler i landet, og om sommeren finner du verdens største konsentrasjon av forskjellige andefugler - inkludert den islandske kvinand og strømand. Ved den nordøstlige bredden av innsjøen kjører vi inn i den store åpne dalen Námaskarð, som er full av boblende, kokende gjørmehull og stinkende svovelhull – og er tilnærmet blottet for vegetasjon på grunn av de sure svoveldampen fra kildene. På 1500-tallet samlet den danske marinen svovel i dalens solfett (svovelkilder) for å produsere krutt som ble brukt i datidens kriger.
Øst for Mývatn ligger Dimmuborgir, som betyr "de svarte borgene". Området er kjent for sine mange fantastiske lavaformasjoner som likner tårn eller spir - inkludert den enorme lavaportalen som kalles "kirken". På landet over området ser vi dyp sprekk gjennom landskapet - her møter to av jordas store geologiske plater: den europeiske og den amerikanske, som beveger seg lenger og lenger fra hverandre. Sprekken blir dermed bredere og bredere - omtrent en til to centimeter i året. Du kan oppleve den fascinerende geotermiske aktiviteten på nært hold med en varm dukkert, på Jarðböðin i Mývatn naturbad, Nord-Islands "Blå lagune" (inngangen til lagunen er ikke inkludert i prisen for turen, men kan kjøpes på stedet.
Vi vender tilbake til hotellet vårt og har enda en natt i området rundt Akureyri. (Dagens totale kjørelengde 160 km – 2 timer 30 minutter)
Det har blitt tid til å si farvel til de øde, uspolerte kystlandskapene men før vi reiser sørvestover starter vi med å besøke den hyggelige, lille landsbyen Husavik som ligger ca. en times kjøring nord for Akureyri. Husavik er en av Islands eldste bebyggelser og hvalene som opprinnelig tiltrakk folk til området er fremdeles en viktig inntektskilde. Etter et kort stopp forsetter vi mot sørvest og noen av områdets fantastiske naturfenomen.
Ásbyrgi-juvet er en fantastisk hesteskoformet fordypning i landskapet som har både historisk og naturlig verdi. Klippeveggen er 3,5 kilometer lang og 90-100 meter høy og antas å ha blitt skapt av tidligere voldsomme vannstrømmer i området. Lokalbefolkningen omfavner nordisk mytologi i skapelsen. Her forteller legenden at Ásbyrgi ble dannet da Odins åttebeinte hest, Sleipner, tok et langt skritt, og dermed skapte en kløft med høye bergarter i form av en hestesko.
Dettifoss er «Kongen av de islandske fosser» og man mener det er det mest kraftfulle vannfall i Europa – og selvfølgelig det største på Island. Å besøke Dettifoss er en opplevelse som man sjelden glemmer. Bare lyden av det fossende vannet får en til å skjerpe sansene når man nærmer seg. Når vannet faller de 44 m ned i elven er det med en så stor kraft at man kan se vannsprøyten fra 1 km avstand. Samtidig blir det skapt en vakker regnbue over kløften.
Vi overnatter på et hotell i Egilsstadir.
(Dagens totale kjørelengde 340 km – 4 timer 15 minutter)
I løpet av de neste to dagene vil vi oppleve Østfjordene - med det ville landskapet og den sørlige delen av Island.
Det er nettopp den dramatiske kystlinjen i Østfjordene vi opplever med det vakre landskapet som kontrast med grønne og frodige daler, praktfulle fjell og fjorder og små fiskevær. Området er det minst befolkede på Island, og fiske er fortsatt det største yrket, til tross for at Islands største aluminiumsverk som ble bygget her i 2007. Det var store protester mot det USA-eide anlegget, da det er avhengig av et stort damanlegg for å få strøm til produksjon, og folk var bekymret for at dam-konstruksjonen ville ødelegge høylandets særegne natur.
Islands is er i fokus i dette området, der vi legger oss forbi et av landets mest fantastiske naturlige underverker - bre lagunen Jökulssárlón - som er dannet av smeltevann fra Breidamerkurjökull. Lagunen begynte å ta form i 1934, og siden da har den vokst seg stadig større etter hvert som breen har trukket seg lenger og lenger tilbake. I dag er lagunen omtrent 25 kvadrat kvadratkilometer i størrelse, og den vokser i takt med at isbreen kalver omtrent 500 kvadratfot is årlig.
Vi fortsetter langs østkysten av Island og den østlige delen av den enorme nasjonalparken Vatnajökull. Nasjonalparken ble lagt til på UNESCOs verdensarvliste i juli 2019. Senere kjører vi langs sandørkenen Breidamerkursandur med isbreen Vatnajökull trone i bakgrunnen. Vatnajökull er Islands største isbre, og denne gigantiske iskappen er verdens tredje største innlandsbre etter innlandsisen på Grønland og Antarktis. Turen går deretter videre til den 1736 kvadratkilometer store Skaftafell nasjonalpark, som ligger som en vakker grønn oase ved foten av vulkanen og iskappen Öræfajökull, som danner den sørlige delen av Vatnajökull, som holder Islands høyeste fjell, den isbelagte vulkankonen Hvannadalshnúk. Flere steder er det oppgitt å være 2119 meter, men nylige målinger har vist at det er ti meter lavere. Takket være den beskyttede beliggenheten er Skaftafell foretrukket av et relativt mildt klima, og området er populært blant turgåere. Så passerer vi det eventyrlige, mosedekkede lavaområdet Eldhraun og ser de svarte sandstrendene ved Mýrdalssandur. Eldhraun, med sitt område dekker 580 kvadratkilometer, ble dannet av et vulkanutbrudd i 1783-84, der 22 gårder ble gravlagt i aske. Utbruddet var forårsaket av kun en vulkan, men hadde katastrofale konsekvenser for landet og regnes ofte som et av de største og verste utbruddene i verdenshistorien. Aske fra vulkanutbruddet drepte en stor del av øyas dyreliv og planteliv, og årene etter var denne katastrofen preget av kulde, tåkevekst og sykdom, som kostet omtrent 20 prosent av befolkningen livet. I dag er området vernet og de vakre, buede lavaformasjonene er dekket av mose.
Vi overnatter i området omkring Vik.
(Dagens totale kjørelengde 475 km – 6 timer 35 minutter)
I dag skal vi oppleve flotte natur i form av svarte strender, fosser og geysirer. Vi starter dagen med å kjøre til halvøya Dyrhólaey, som tidligere var en øy, via den vakre, svarte sandstranden i Reynisfjara, som har en koloni av sjø papegøyer om sommeren. Halvøyaens vulkaniske bergformasjon antas å være dannet av et vulkanutbrudd under vann som fant sted for rundt 80 000 år siden. Halvøya utgjør den sørligste delen av Island, og fra 1700-tallet og fram til midten av 1900-tallet fisket man fra sandstranden. Resten av hvelvene og klippene har blitt formet av Atlanterhavets konstante sus i millioner av år.
Vi fortsetter til de to vakre fossene Skógafoss og Seljalandsfoss. Skógafoss, med en bredde 25 meter, er en av de største fossefallene på Island. Hvis du oppsøker fossen på en solrik dag, kan du være heldig å se en vakker regnbue skåret gjennom fossen. Området er et enormt juv, og de fantastiske fossefallene vil man absolutt kjenne igjen da de er blant de mest fotograferte attraksjonene på Island. Litt før Gullfoss ligger Geysir, som har gitt navn til resten av verdens geysirer. Geysir brøt ut først på 1300-tallet, men den 60 meter høye vannsøylen stoppet i vårt århundre. Like ved ligger Strokkur-geysiren, som sprer vannmassene mer enn 20 meter opp i luften omtrent hvert 8. minutt. Vi avslutter ved fossen Gullfoss, som er Islands største attraksjon. På veien er det en fantastisk utsikt over landet rundt, og hvis været er klart, kan du se helt til Islands mest berømte vulkan, Hekla. Den 32 meter høye Gullfoss faller i to trinn, henholdsvis 10 og 21 meter, ned i den dype kløften. Gullfoss ble først kjent for omverdenen på begynnelsen av 1900-tallet. En bondefamilie, Tómasson, kjørte deretter et søksmål over landseierskap. Saken løp i 20 år og familien endte med å tape for utenlandske investorer. Til syvende og sist kunne investorene ikke betale, noe som ga islending Einar Gudmundsson muligheten til å kjøpe området i 1939. I 1975 overførte han det til den islandske staten, og i dag er området et naturreservat.
Vi fortsetter til Reykjavik og ankommer hotellet etter en siste dag med eventyr i Islands ville natur. Turistguiden hjelper til med finne spisemuligheter i nærområdet.
(Dagens totale kjørelengde 360 km – 4 timer 25 minutter)
Vi spiser frokost på hotellet og sier farvel - og kanskje på gjensyn - til den vakre lavaøya.
(Dagens totale kjørelengde 50 km. – 50 minutter)
Hvalsafari i Akureyri
Mulighet for å bli med på en spennende hvalsafari på dag 4. Det er inkludert transport og seiltur, varighet ca. 2½ time.
Pris: kr. 1 298,- pr. person
Prisinformasjon
- Reisens pris
-
Fra kr 27 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer
- Tillegg for enkeltrom
- 10 998,–
- Prisen inkluderer
-
- Svensk/norsk reiseleder
- Oslo – Keflavik t/r
- Utflukter i forhold til program
- 7 netter på enkle mellomklasse-hoteller i delt dobbeltværelse
- Frokost daglig
- Middag på dag 5 og 6
- Skatter og avgifter
- Prisen inkluderer ikke
-
- Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
- Reiseforsikring
- Albatros utfluktspakke
- Eventuelle ekstra arrangementer
- Entré i Mývatn Nature Baths (beregn 3300-5300 ISK) og håndduk (beregn 850 ISK)
- Hvalsafari i Akureyri
- Tillegg for enkeltrom
- Øvrige måltider
- Drikkevarer
- Driks til lokalguider og sjåfører
- Personlige fornødenheter
- Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
Før reisen
Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.
Opplysninger om reisen
Deltakerantall
Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Bagasje
Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Medbring fornuftig skovalg.
Ta evt. med badetøy, da offentlige utendørs svømmebassenger på Island er åpne året rundt og er en veldig populær aktivitet, også blant lokalbefolkningen. Vi vil også passere et av de naturlig varme utebadene underveis, der det vil være mulighet for å ta en dukkert i det varme vannet (inngangsbillett for egen regning, mulighet til å leie et håndkle).
Været
Island ligger langt nord. I juni / juli er dagene lange, og det vil være lyst en stor del av dagen. Man må være forberedt på at den høyeste temperaturen utenfor kysten kan være 14 grader, kanskje lavere. Det omtales som mildt, men kjølig vær. Innenlandske temperaturer er vanligvis høyere, kanskje så mye som 20 grader om sommeren. Det typiske værmønsteret er i endring, så husk at regnbyger raskt erstattes av perioder med sol.
Overnatting
Vi bor på enkelt innredede hoteller. Mange hoteller på Island har en eldre standard, og ikke alle er nyoppusset. Rommene er typisk av relativt beskjeden størrelse. Trådløst internett er fritt tilgjengelig på alle hoteller.
Allmenn informasjon
Reisens krav til bevegelighet
Reiseforsikring
Gouda Reiseforsikring
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.
Albatros Travels reiseledere
De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.
Driks
Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.
Pass
Tilslutning med innenriksfly
Reiser med mindreårige
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.
Plassering i flyet
Måltider om bord
Spesialkost
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.
Plassering i bussen
På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.
På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.
Forbehold/endringer
Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.