Bli med til den italienske rivieraen, nærmere sagt billedskjønne Liguria hvor vi skal ut på spennende utflukter i de vakre omgivelsene. Vi opplever Alfred Nobels San Remo, lærer om produksjon av olivenolje, smaker lokal vin og spesialiteter i de liguriske alpene. I havnebyen Genova går vi inn i byens hjerte og smaker litt på små fristelser. Vi skal også en tur til lilleputtstaten Monaco og i nabolandet Frankrike opplever vi både Nice og Èza Village.
Det er også tid til å nyte det herlige italienske været fra liggestolene på hotellets takterrasse, ved poolen eller ta en dukkert i havet.
Vi bor på det lille Hotel Diano Marina midt i byen med gangavstand til byens mange butikker og de hyggelige restaurantgatene. Hotellet har en liten pool som ligger på baksiden og en takterrasse med god utsikt. Hotellet ligger kun 100 meter fra stranden. De inkluderte måltidene spiser vi på hotellets restaurant.
Bli med til den italienske rivieraen, nærmere sagt billedskjønne Liguria hvor vi skal ut på spennende utflukter i de vakre omgivelsene. Vi opplever Alfred Nobels San Remo, lærer om produksjon av olivenolje, smaker lokal vin og spesialiteter i de liguriske alpene. I havnebyen Genova går vi inn i byens hjerte og smaker litt på små fristelser. Vi skal også en tur til lilleputtstaten Monaco og i nabolandet Frankrike opplever vi både Nice og Èza Village.
Vi setter kursen mot den franske Middelhavskysten og lander i Nice. Etter vi har fått bagasjen vår kjører vi til Nice sentrum hvor vi tar en liten tur til den gamle bydelen Vieux Nice. Den gamle bydelen har mange fine småbutikker og kaféer samt et blomstermarked som er verdt et besøk. Langs kysten finner man den berømte promenaden, Promenade des Anglais. Promenaden ble finansiert av engelske turister på 1800-tallet som mente at det vakre havet fortjente en ordentlig ramme. Blir det tid kan du kikke litt på butikkene som ligger på handlegaten Rue Maséna før vi fortsetter vårt eventyr.
Avhengig av flytidene kan besøket flyttes til hjemreisedagen.
Fra den berømte franske riviera forlater vi nå Frankrike og kjører over grensen og Autostrada dei Fiori (blomstermotorveien) fører oss inn i Italia til det som kalles den italienske blomsterrivieraen. Motorveien ligger hevet over landskapet med grønt på den ene siden og det vakre blå havet på den andre siden. Vi kjører gjennom vakkert landskap med pinjetrær og palmer som er typisk for Middelhavsområdet. Ute i det fjerne står mørkegrønne sypresser og strekker seg opp mot himmelen. Lange rekker med oliventrær står tålmodig i den italienske sola mens deres grønne frukter modnes og en vakker dag ender som gylden-grønn olivenolje på spisebordet hos en italiensk husmor.
Vi kommer til den lille kystbyen Diano Marina hvor vi skal bo den kommende uken. Hotellet vårt ligger midt i Diano Marina, med kort avstand til alt. Hotellet har et hyggelig lite poolområde og en herlig takterrasse hvor man kan kose seg med en liten drink. Vil du heller på stranden og ta en dukkert, ligger den kun 100 meter fra hotellet. Vil man inn til sentrum av byen kan man enkelt og greit gå de kun 400 meterne inn til sentrum hvor man finner alt fra butikker, kaféer og restauranter.
Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet.
(Dagens kjøring ca 11 mil – 2 timer)
Dag 1
Fly Oslo–Nice. Videre til Diano Marina i Italia
Vi setter kursen mot den franske Middelhavskysten og lander i Nice. Etter vi har fått bagasjen vår kjører vi til Nice sentrum hvor vi tar en liten tur til den gamle bydelen Vieux Nice. Den gamle bydelen har mange fine småbutikker og kaféer samt et blomstermarked som er verdt et besøk. Langs kysten finner man den berømte promenaden, Promenade des Anglais. Promenaden ble finansiert av engelske turister på 1800-tallet som mente at det vakre havet fortjente en ordentlig ramme. Blir det tid kan du kikke litt på butikkene som ligger på handlegaten Rue Maséna før vi fortsetter vårt eventyr.
Avhengig av flytidene kan besøket flyttes til hjemreisedagen.
Fra den berømte franske riviera forlater vi nå Frankrike og kjører over grensen og Autostrada dei Fiori (blomstermotorveien) fører oss inn i Italia til det som kalles den italienske blomsterrivieraen. Motorveien ligger hevet over landskapet med grønt på den ene siden og det vakre blå havet på den andre siden. Vi kjører gjennom vakkert landskap med pinjetrær og palmer som er typisk for Middelhavsområdet. Ute i det fjerne står mørkegrønne sypresser og strekker seg opp mot himmelen. Lange rekker med oliventrær står tålmodig i den italienske sola mens deres grønne frukter modnes og en vakker dag ender som gylden-grønn olivenolje på spisebordet hos en italiensk husmor.
Vi kommer til den lille kystbyen Diano Marina hvor vi skal bo den kommende uken. Hotellet vårt ligger midt i Diano Marina, med kort avstand til alt. Hotellet har et hyggelig lite poolområde og en herlig takterrasse hvor man kan kose seg med en liten drink. Vil du heller på stranden og ta en dukkert, ligger den kun 100 meter fra hotellet. Vil man inn til sentrum av byen kan man enkelt og greit gå de kun 400 meterne inn til sentrum hvor man finner alt fra butikker, kaféer og restauranter.
Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet.
(Dagens kjøring ca 11 mil – 2 timer)
Nå setter vi kursen østover mot storbyen Genova som ble døpt La Superba av rennesansedikteren og humanisten Petrarca. Forfatteren H.C. Andersen kom også til Genova og skrev «Endelig lå foran os og havet. Fra min balkon så jeg du over denne nye og dog gamle kendte mørkeblå flade. Om aftenen skulle teatret besøges, de lå i Hovedgaden, den eneste store, Genua har, det måtte jo, som en stor offentlig bygning være let at finde, men det var ikke tilfældet. Det ene palads prægtigere end det andet lå her side om side. Efter Paris er Genua den første By jeg kender, den hedder La superba og det med Rette!» Byen er en av italias viktigste havnebyer og her har både Marco Polo og Columbus ferdes.
Vi starter med å se byen litt ovenfra ved den offentlige heisen Spianata Castelletto, også kjent som Ascensore Castelletto. Denne historiske Art Nouveau-heisen forbinder det øvre distriktet i Genova med det nedre distriktet og tilbyr besøkende en fantastisk panoramautsikt over byen og omgivelsene. Fra torget ved Spianata Castelletto, hvor byens store slott en gang sto til det ble revet i 1849, vil du bli møtt av en fantastisk utsikt over Genova. Herfra kan vi beundre de fargerike bygningene, de trange gatene, den gamle havnen og det liguriske hav i horisonten. Utsikten gir en fantastisk mulighet til å ta bilder og få et inntrykk av sjarmen og arkitekturen.
Etter å ha nyt utsikten og tatt noen flotte bilder, tar vi heisen ned til de små gatene og utforsker det nedre distriktet i Genova. Heisen frakter oss ned den bratte bakken, en hyggelig og rask reise til de travle gatene og trange smugene som er karakteristiske for gamlebyen. Vi går gjennom en tunnel og plutselig befinner vi oss midt i den levende byens virvar av små gater og smug som vi nå skal utforske.
Nå beveger vi oss inn bak fasaden på denne tidligere barske byen. Her finner vi små smale gater, store palass og små hyggelige piazzaer med kaféer og barer. Vi begir oss ut på en vandretur med våre lokale guider som vil vise oss flere eksempler på byens håndverk. Her i byen hyller man håndverkerne og mange steder viser de stolt frem deres produkter. Vi skal også fokusere litt på de må spesialitetene man kan spise her i byen. Vi skal smake litt søtt, litt salt, litt bittert og litt mykt. Vi smaker praktisk talt gjennom byen på noe som minner om en lang lunsj. Og det blir nok servert et lite glass ved siden av.
Etter en hyggelig formiddag blant de små butikkene blir det tid på egen hånd. Finn deg et koselig sted og spis en focaccia eller få en forfriskning hvis det er plass i magen etter den lille smakerunden vår.
Middag på hotellet
(Dagens kjøring 24 mil – 3 timer 15 minutter)
Dag 2
Bak Genovas fasade
Nå setter vi kursen østover mot storbyen Genova som ble døpt La Superba av rennesansedikteren og humanisten Petrarca. Forfatteren H.C. Andersen kom også til Genova og skrev «Endelig lå foran os og havet. Fra min balkon så jeg du over denne nye og dog gamle kendte mørkeblå flade. Om aftenen skulle teatret besøges, de lå i Hovedgaden, den eneste store, Genua har, det måtte jo, som en stor offentlig bygning være let at finde, men det var ikke tilfældet. Det ene palads prægtigere end det andet lå her side om side. Efter Paris er Genua den første By jeg kender, den hedder La superba og det med Rette!» Byen er en av italias viktigste havnebyer og her har både Marco Polo og Columbus ferdes.
Vi starter med å se byen litt ovenfra ved den offentlige heisen Spianata Castelletto, også kjent som Ascensore Castelletto. Denne historiske Art Nouveau-heisen forbinder det øvre distriktet i Genova med det nedre distriktet og tilbyr besøkende en fantastisk panoramautsikt over byen og omgivelsene. Fra torget ved Spianata Castelletto, hvor byens store slott en gang sto til det ble revet i 1849, vil du bli møtt av en fantastisk utsikt over Genova. Herfra kan vi beundre de fargerike bygningene, de trange gatene, den gamle havnen og det liguriske hav i horisonten. Utsikten gir en fantastisk mulighet til å ta bilder og få et inntrykk av sjarmen og arkitekturen.
Etter å ha nyt utsikten og tatt noen flotte bilder, tar vi heisen ned til de små gatene og utforsker det nedre distriktet i Genova. Heisen frakter oss ned den bratte bakken, en hyggelig og rask reise til de travle gatene og trange smugene som er karakteristiske for gamlebyen. Vi går gjennom en tunnel og plutselig befinner vi oss midt i den levende byens virvar av små gater og smug som vi nå skal utforske.
Nå beveger vi oss inn bak fasaden på denne tidligere barske byen. Her finner vi små smale gater, store palass og små hyggelige piazzaer med kaféer og barer. Vi begir oss ut på en vandretur med våre lokale guider som vil vise oss flere eksempler på byens håndverk. Her i byen hyller man håndverkerne og mange steder viser de stolt frem deres produkter. Vi skal også fokusere litt på de må spesialitetene man kan spise her i byen. Vi skal smake litt søtt, litt salt, litt bittert og litt mykt. Vi smaker praktisk talt gjennom byen på noe som minner om en lang lunsj. Og det blir nok servert et lite glass ved siden av.
Etter en hyggelig formiddag blant de små butikkene blir det tid på egen hånd. Finn deg et koselig sted og spis en focaccia eller få en forfriskning hvis det er plass i magen etter den lille smakerunden vår.
Middag på hotellet
(Dagens kjøring 24 mil – 3 timer 15 minutter)
Diano Marina ligger i den italienske delen av rivieraen mellom Imperia og San Bartolomeo al Mare. Dette var et av kystens første turiststeder da charterturismen begynte å vokse voldsomt på 60-tallet. Regionen heter Liguria og denne spesielle delen består av provinsen Imperia med en hovedstad med samme navn.
Byens små gater med rekker av vakre appelsintrær og lange fine sandstrender var det som egentlig førte turistene til dette området. De første røttene til denne lille byen går helt tilbake til jernalderen. Fra romertiden til i dag har byen vokst til en liten by på rundt 6 000 innbyggere som primært lever av turisme. Andre inntekter kommer fra pastaproduksjon og ikke minst er området kjent for sine olivenoljepresserier som produserer en fantastisk olivenolje.
Etter frokost går vi en tur og blir litt bedre kjent med byen.
Her er det mange fine butikker og mange restauranter som du kan utforske de neste dagene. Akkurat som i resten av Liguria spiser man godt her og det er selvfølgelig mye fisk og skalldyr på menyen. Visste du at pestoen ble oppfunnet i Liguria? Du får mulighet for å sammenligne forskjellige typer pesto, denne herlige kombinasjonen av basilikum, olivenolje, pinjekjerner og parmesanost. Oftest serveres pestoen sammen med den regionale linguine pastaen. Området er også mester i italiensk kjeks, såkalt biscotti, olivenolje og retter med sardiner og ansjoser. Den lokale hvitvinen Pigato kan også varmt anbefales.
Middag på hotellet.
Dag 3
Diano Marina. Byvandring
Diano Marina ligger i den italienske delen av rivieraen mellom Imperia og San Bartolomeo al Mare. Dette var et av kystens første turiststeder da charterturismen begynte å vokse voldsomt på 60-tallet. Regionen heter Liguria og denne spesielle delen består av provinsen Imperia med en hovedstad med samme navn.
Byens små gater med rekker av vakre appelsintrær og lange fine sandstrender var det som egentlig førte turistene til dette området. De første røttene til denne lille byen går helt tilbake til jernalderen. Fra romertiden til i dag har byen vokst til en liten by på rundt 6 000 innbyggere som primært lever av turisme. Andre inntekter kommer fra pastaproduksjon og ikke minst er området kjent for sine olivenoljepresserier som produserer en fantastisk olivenolje.
Etter frokost går vi en tur og blir litt bedre kjent med byen.
Her er det mange fine butikker og mange restauranter som du kan utforske de neste dagene. Akkurat som i resten av Liguria spiser man godt her og det er selvfølgelig mye fisk og skalldyr på menyen. Visste du at pestoen ble oppfunnet i Liguria? Du får mulighet for å sammenligne forskjellige typer pesto, denne herlige kombinasjonen av basilikum, olivenolje, pinjekjerner og parmesanost. Oftest serveres pestoen sammen med den regionale linguine pastaen. Området er også mester i italiensk kjeks, såkalt biscotti, olivenolje og retter med sardiner og ansjoser. Den lokale hvitvinen Pigato kan også varmt anbefales.
Middag på hotellet.
I dag drar vi vestover. Fra motorveien ser vi drivhus som står spredt utover de bratte skråningene. Her vokser det grønnsaker og noen av de mange blomstene som har gitt rivieraen sitt navn. Når man speider inn over land legger man merke til alle de mange kirketårnene som stikker opp her og der. De viser oss at det er små bysamfunn midt i alt det grønne. Det er nesten som en intern kamp mellom byene om hvem som har den fineste eller største campanile (klokketårn) i dalen. Vi starter med å kjøre inn i det indre Ligurias store naturområde. Langs en liten elv ser vi eukalyptustrær og små kjøkkenhager som utnytter vannet som renner stille og rolig ned fra fjellene og langs grensen til Frankrike. Vi skal besøke den lille byen Pigna som ligger i den sørlige delen av nasjonalparken, De liguriske alper.
Den kuperte byen Pigna har en lang historie. Byen har hatt en fortumlet tilværelse men var inntil 1800-tallet en viktig del av kongeriket Savoyen før samlingen av Italia. Det blir tid til å se litt nærmere på byen eller kanskje bare nyte en formiddagskaffe her i den vakre dalen Val Nervia. Etter besøket setter vi kursen mot en av de lokale vinprodusentene. Her skal vi spise en liten lunsj hvor vi smaker litt vin sammen med noen av de lokale spesialitetene.
Herfra fortsetter vi ned gjennom dalen Dolceacqua, som direkte oversatt betyr søtt vann. Byen ligger ved Nevia-elven og er berømt for at det i Middelalderen ble bygd en bro som forbant øst-og vestsiden av byen. Over byen ligger Castello dei Doria som ble bygd i 1270 av hertugen av Ventimiglia. Når man kommer over den lille broen er det som å gå i en liten labyrint av små gater og smug. Her blir det tid til å sette seg i fred og ro og nyte et lite glass av den lokale rødvinen Dolceacqua, en espresso eller bare gå rundt og kikke på den vakre byen.
Når vi er tilbake på kystveien tar vi et kort stopp i San Remo som siden 1800-tallet har vært et populært feriemål for blant annet Europas kongelige og andre velstående mennesker. Byen er kjent for det berømte sykkelløpet Milano–San Remo og ikke minst italienernes svar på Eurovision, den italienske San Remo Festival som er den helt store italienske musikk-begivenhet. Det er ofte her det italienske bidraget til Eurovision blir valgt.
Den svenske kjemiker, ingeniør og oppfinneren av dynamitt, Alfred Nobel (1833-1896) bodde her de siste fem årene av sitt liv. Alfred Nobel flyttet til San Remo fra Paris og i 1891 kjøpte han en stor villa ved havet. Ryktet sier at han prøvesprengte luftraketter fra sin 30 meter lange badebro ut i Middelhavet, til naboene ble sure på ham. Feiden sluttet da han kjøpte nabovillaen Villa Rossi. Nobel omdøpte villaen til Mitt Hjem da han sannsynligvis følte seg hjemme her etter mange års rundt i Europa.
Middag på hotellet.
(Dagens kjøring 12,5 mil – 2 timer og 15 minutter)
Dag 4
Utflukt til Val Nervia. Besøk i Pigna og Dolceacqua med vinsmaking samt kort besøk i San Remo
I dag drar vi vestover. Fra motorveien ser vi drivhus som står spredt utover de bratte skråningene. Her vokser det grønnsaker og noen av de mange blomstene som har gitt rivieraen sitt navn. Når man speider inn over land legger man merke til alle de mange kirketårnene som stikker opp her og der. De viser oss at det er små bysamfunn midt i alt det grønne. Det er nesten som en intern kamp mellom byene om hvem som har den fineste eller største campanile (klokketårn) i dalen. Vi starter med å kjøre inn i det indre Ligurias store naturområde. Langs en liten elv ser vi eukalyptustrær og små kjøkkenhager som utnytter vannet som renner stille og rolig ned fra fjellene og langs grensen til Frankrike. Vi skal besøke den lille byen Pigna som ligger i den sørlige delen av nasjonalparken, De liguriske alper.
Den kuperte byen Pigna har en lang historie. Byen har hatt en fortumlet tilværelse men var inntil 1800-tallet en viktig del av kongeriket Savoyen før samlingen av Italia. Det blir tid til å se litt nærmere på byen eller kanskje bare nyte en formiddagskaffe her i den vakre dalen Val Nervia. Etter besøket setter vi kursen mot en av de lokale vinprodusentene. Her skal vi spise en liten lunsj hvor vi smaker litt vin sammen med noen av de lokale spesialitetene.
Herfra fortsetter vi ned gjennom dalen Dolceacqua, som direkte oversatt betyr søtt vann. Byen ligger ved Nevia-elven og er berømt for at det i Middelalderen ble bygd en bro som forbant øst-og vestsiden av byen. Over byen ligger Castello dei Doria som ble bygd i 1270 av hertugen av Ventimiglia. Når man kommer over den lille broen er det som å gå i en liten labyrint av små gater og smug. Her blir det tid til å sette seg i fred og ro og nyte et lite glass av den lokale rødvinen Dolceacqua, en espresso eller bare gå rundt og kikke på den vakre byen.
Når vi er tilbake på kystveien tar vi et kort stopp i San Remo som siden 1800-tallet har vært et populært feriemål for blant annet Europas kongelige og andre velstående mennesker. Byen er kjent for det berømte sykkelløpet Milano–San Remo og ikke minst italienernes svar på Eurovision, den italienske San Remo Festival som er den helt store italienske musikk-begivenhet. Det er ofte her det italienske bidraget til Eurovision blir valgt.
Den svenske kjemiker, ingeniør og oppfinneren av dynamitt, Alfred Nobel (1833-1896) bodde her de siste fem årene av sitt liv. Alfred Nobel flyttet til San Remo fra Paris og i 1891 kjøpte han en stor villa ved havet. Ryktet sier at han prøvesprengte luftraketter fra sin 30 meter lange badebro ut i Middelhavet, til naboene ble sure på ham. Feiden sluttet da han kjøpte nabovillaen Villa Rossi. Nobel omdøpte villaen til Mitt Hjem da han sannsynligvis følte seg hjemme her etter mange års rundt i Europa.
Middag på hotellet.
(Dagens kjøring 12,5 mil – 2 timer og 15 minutter)
I dag er det god tid til å nyte livet og slappe av. Gå en tur i byen og spis en god lunsj ved vannet. Legg deg ved poolen med en god bok eller kanskje et godt glass vin. Gå en tur ned til stranden og kjenn Middelhavets blå bølger på føttene og den varme italienske sola i kinnene.
Du kan bli med reiselederen på en vandretur i byen Imperia som ligger i nærheten. Den gamle veien som gikk til Imperia er nå stengt for trafikk og det er en utmerket fin asfaltert vandrerute langs kysten. Vil man hele veien til det gamle Imperia skal man regne med 6,5 km. Man er i den nye delen av Imperia etter ca 4 km. Det er også mulig å leie sykkel på hotellet hvis man vil spare litt på kreftene. (Begrenset antall sykler). Det er vanligvis også mulig å ta lokalbussen tilbake til hotellet.
Middag på hotellet.
Dag 5
Dag til egne eventyr i Diano Marina
I dag er det god tid til å nyte livet og slappe av. Gå en tur i byen og spis en god lunsj ved vannet. Legg deg ved poolen med en god bok eller kanskje et godt glass vin. Gå en tur ned til stranden og kjenn Middelhavets blå bølger på føttene og den varme italienske sola i kinnene.
Du kan bli med reiselederen på en vandretur i byen Imperia som ligger i nærheten. Den gamle veien som gikk til Imperia er nå stengt for trafikk og det er en utmerket fin asfaltert vandrerute langs kysten. Vil man hele veien til det gamle Imperia skal man regne med 6,5 km. Man er i den nye delen av Imperia etter ca 4 km. Det er også mulig å leie sykkel på hotellet hvis man vil spare litt på kreftene. (Begrenset antall sykler). Det er vanligvis også mulig å ta lokalbussen tilbake til hotellet.
Middag på hotellet.
I dag kjører vi vestover og starter i Monaco og det lille landets mest kjente distrikt, Monte Carlo. Med et areal på under 2 kvadratkilometer er Monaco verdens nest minste land. Her kan man nyte et mildt og behagelig klima året rundt. Monaco har skapt sitt navn som skatteparadis og kan skryte av mye glamour og luksus. Dette gjelder også for Monte Carlo-distriktet som vi skal besøke. Monte Carlo er hjemsted for flere av Monaco største begivenheter, først og fremst Formel 1 men også den berømte sirkusfestivalen Festival International du Cirque de Monte-Carlo. I tillegg er her man finner Monacos største attraksjon, kasinoet Le Grand Casino.
Monacos første kasino ble åpnet i 1878 og det gikk ikke lang tid før kasinopengene strømmet inn i statskassen og sørget for at borgerne i det lille fyrstedømmet kunne leve skattefritt – som de fremdeles gjør i dag. Vi skal på en byvandring. Området er kupert så husk å ha med deg gode sko. Det er også en del trapper når vi skal fra kasinoet ned til havnen og opp igjen til bydelen Palais med det store fyrstepalasset.
Etter vårt besøk i lilleputtstaten kjører vi inn i Frankrike. På toppen av en klippe, nesten som et ørnerede ligger den lille middelalderbyen Èze Village. Byen er en av de såkalte villages perchés, typiske småbyer som ligger på toppen av en klippe med fenomenal utsikt. Alle er oppført med strategisk beliggenhet, som et forsvarsverk med god utsikt over områdene nedenfor. Man finner mange av disse små byene rundt i Provence og mange har blitt delvis forlatt. Det gjelder ikke for Èze Village som kanskje er den vakreste av alle. Her på 427 meter over havet har man en fabelaktig utsikt over kysten og havet. Vi får tid til å nyte byen, utsikten og kanskje et lite glass pastis, Sør-Frankrikes ikoniske drikke, i skyggen på en liten bar. Her i Èze finner vi også det kjente parfymeri Galimard og her kan man se deres utstilling om hvordan man fremstiller disse herlige duftene.
I løpet av ettermiddagen setter vi kursen tilbake til hotellet vårt i Diano Marina.
Middag på hotellet.
(Dagens kjøring 17,5 mil ca 2 timer 15 minutter)
Dag 6
Monaco og Èze Village
I dag kjører vi vestover og starter i Monaco og det lille landets mest kjente distrikt, Monte Carlo. Med et areal på under 2 kvadratkilometer er Monaco verdens nest minste land. Her kan man nyte et mildt og behagelig klima året rundt. Monaco har skapt sitt navn som skatteparadis og kan skryte av mye glamour og luksus. Dette gjelder også for Monte Carlo-distriktet som vi skal besøke. Monte Carlo er hjemsted for flere av Monaco største begivenheter, først og fremst Formel 1 men også den berømte sirkusfestivalen Festival International du Cirque de Monte-Carlo. I tillegg er her man finner Monacos største attraksjon, kasinoet Le Grand Casino.
Monacos første kasino ble åpnet i 1878 og det gikk ikke lang tid før kasinopengene strømmet inn i statskassen og sørget for at borgerne i det lille fyrstedømmet kunne leve skattefritt – som de fremdeles gjør i dag. Vi skal på en byvandring. Området er kupert så husk å ha med deg gode sko. Det er også en del trapper når vi skal fra kasinoet ned til havnen og opp igjen til bydelen Palais med det store fyrstepalasset.
Etter vårt besøk i lilleputtstaten kjører vi inn i Frankrike. På toppen av en klippe, nesten som et ørnerede ligger den lille middelalderbyen Èze Village. Byen er en av de såkalte villages perchés, typiske småbyer som ligger på toppen av en klippe med fenomenal utsikt. Alle er oppført med strategisk beliggenhet, som et forsvarsverk med god utsikt over områdene nedenfor. Man finner mange av disse små byene rundt i Provence og mange har blitt delvis forlatt. Det gjelder ikke for Èze Village som kanskje er den vakreste av alle. Her på 427 meter over havet har man en fabelaktig utsikt over kysten og havet. Vi får tid til å nyte byen, utsikten og kanskje et lite glass pastis, Sør-Frankrikes ikoniske drikke, i skyggen på en liten bar. Her i Èze finner vi også det kjente parfymeri Galimard og her kan man se deres utstilling om hvordan man fremstiller disse herlige duftene.
I løpet av ettermiddagen setter vi kursen tilbake til hotellet vårt i Diano Marina.
Middag på hotellet.
(Dagens kjøring 17,5 mil ca 2 timer 15 minutter)
Vi starter dagen med å kjøre til områdets hovedby Imperia som ligger rett vest for vår egen by Diano Marina.
I Italia har man brukt oliven i kosten i over 7 000 år og i dag er oliventreet fremdeles en av de viktigste avlingene i det italienske jordbruket. Hvem som kom på at man kunne presse bitre umodne oliven for å lage den allsidige oljen vet man ikke, men på byens olivenoljemuseum får vi høre mer om det flytende gullet som også fremstilles her på kysten av Liguria.
Senere kjører vi østover mot byer som Alassio, Albenga og Finale Ligure. I dag tar vi det med ro. Vi nyter livet og det blir tid til å slappe av i de små kystbyene. Her drikker vi en liten cappuccino, smaker lokale biscotti og kanskje blir det mulighet for å ta en dukkert i havet hvis været tillater det.
Det blir tid til en lokal lunsj i en av de små byene.
Vi spiser middag på hotellet.
(Dagens kjøring 12 mil ca 2 timer 30 minutter)
Dag 7
Olivenoljemuseum i Imperia. Kystbyene Alassio og Finale Ligure
Vi starter dagen med å kjøre til områdets hovedby Imperia som ligger rett vest for vår egen by Diano Marina.
I Italia har man brukt oliven i kosten i over 7 000 år og i dag er oliventreet fremdeles en av de viktigste avlingene i det italienske jordbruket. Hvem som kom på at man kunne presse bitre umodne oliven for å lage den allsidige oljen vet man ikke, men på byens olivenoljemuseum får vi høre mer om det flytende gullet som også fremstilles her på kysten av Liguria.
Senere kjører vi østover mot byer som Alassio, Albenga og Finale Ligure. I dag tar vi det med ro. Vi nyter livet og det blir tid til å slappe av i de små kystbyene. Her drikker vi en liten cappuccino, smaker lokale biscotti og kanskje blir det mulighet for å ta en dukkert i havet hvis været tillater det.
Det blir tid til en lokal lunsj i en av de små byene.
Vi spiser middag på hotellet.
(Dagens kjøring 12 mil ca 2 timer 30 minutter)
Avhengig av flytidene har vi tid til å nyte Diano Marina i løpet av formiddagen før vi takker for oss og sier farvel til hotellet vårt. Vi kjører vestover mot flyplassen i Nice.
Hvis vi ikke har rukket å besøke Nice på ankomstdagen, gjør vi det på avreisedagen.
(Dagens kjøring 10 mil - ca 1 time 45 minutter)
Dag 8
Diano Marina–Nice og hjemreise
Avhengig av flytidene har vi tid til å nyte Diano Marina i løpet av formiddagen før vi takker for oss og sier farvel til hotellet vårt. Vi kjører vestover mot flyplassen i Nice.
Hvis vi ikke har rukket å besøke Nice på ankomstdagen, gjør vi det på avreisedagen.
(Dagens kjøring 10 mil - ca 1 time 45 minutter)
Det hyggelige 3-stjerners hotellet vårt ligger i sentrum av kystbyen Diano Marina med gangavstand til både by og strand. Hotellet ligger faktisk bare 100 meter fra stranden og 400 meter fra sentrum av Diano Marina med strandpromenade, butikker, kaféer og restauranter.
Hotellet er et klassisk italiensk hotell som om sommeren er fullt av badeglade sommergjester. Når vi kommer, litt utenfor den hektiske høysesongen, er det litt mer stille og rolig. Hotellet har blitt pusset opp i løpet av årene og er et fint mellomklassehotell med 3 stjerner. Hotellet har en hyggelig terrasse og et lite poolområde der man kan kose seg med en kald drink en varm dag, eller ta seg en forfriskende dukkert i poolen. (Poolen er åpent i poolsesongen) Slapp av på en av liggestolene på takterrassen eller gå ned til den fine stranden som ligger bare 100 meter fra hotellet.
Vi spiser frokost og middag på hotellet. Hotellet serverer ordentlig god italiensk mat. Hotellets lille bar ligger ved restauranten.
Norsk/svensk
Nei
Nei
EUR
Norsk/svensk
Nei
Nei
EUR
Ta gjerne med en liten ryggsekk eller veske til dagsutfluktene og reisedagene, siden du ofte ikke har tilgang til bagasjen din før om kvelden. Hvis du skal på stranden kan det være smart å ha med et eget håndkle.
Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Ta gjerne med en liten ryggsekk eller veske til dagsutfluktene og reisedagene, siden du ofte ikke har tilgang til bagasjen din før om kvelden. Hvis du skal på stranden kan det være smart å ha med et eget håndkle.
Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.
Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.