Vakker natur, Isle of Skye og Skottlands sjarmerende byer
Vi speider etter sjøuhyrer i Loch Ness, besøker Isle of Skye med noe av Skottlands mest dramatiske og storslåtte landskap og opplever et land som er rikt på kultur og historie – og som ikke minst har mye til felles med vårt eget. Vi skal til Kingdom of Fife med Skottlands eldste universitet, St. Andrews, og golfbanen av samme navn. Det er en naturskjønn reise blant slott, festninger og middelalderbyer med en spennende historie som strekker seg helt fram til nåtidens Skottland – alt sammen presentert over en single malt whisky. Reisen avsluttes med 2 netter på sentralt hotell i herlige Edinburgh.
-
Type Rundreise
-
Reiseleder Norsk/svensk
-
Visum Nei
-
Vaksinasjon Nei
-
Valuta Britiske pund
- Dag 1
- Oslo–Edinburgh. Videre med buss til Glasgow
- Dag 2
- Glasgow–Fort William. Inveraray-slottet og naturvandring i Glencoe nasjonalpark
- Dag 3
- Isle of Skye. Glenfinnan-monumentet. Ferge fra Mallaig til Isle of Skye. Portree, Eilean Donan Castle og Fort William
- Dag 4
- Fort William–Cairngorm nasjonalpark. Urquhart-slottsruinen og Loch Ness, fritid i Inverness
- Dag 5
- Cairngorms nasjonalpark–Speyside–Aberdeen. Vakre kystbyer og destilleribesøk i Speyside
- Dag 6
- Aberdeen–Edinburgh. Historiske St. Andrews og St. Andrews-slottsruinen
- Dag 7
- Byrundtur i Edinburgh og ettermiddag på egen hånd
- Dag 8
- Hjemreise
Avreisedatoer
Avreise | Varighet | Pris | Avreiseflyplass | Bemerk | |
---|---|---|---|---|---|
18 998,– |
Oslo
|
|
|||
OBS
Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
|
19 998,– |
Oslo
|
|
Dagsprogram
Vi reiser fra Oslo til Skottland. Etter at flyet lander i Edinburgh setter vi kursen mot Glasgow. Underveis kjører vi gjennom det skotske lavlandet, som både er landets mest frodige område og det mest folkerike – 75% av Skottlands innbyggere bor i området i og rundt Edinburgh og Glasgow. Denne nordligste delen av Storbritannia er rik på både historie og kultur, som atskiller seg fra den engelske på mange måter. Skottene har også sitt eget keltiske språk, gælisk, og flere dialekter av engelsk. Skottene er stolte av landet sitt og kulturen sin – og spor etter den skandinaviske koloniseringen av Skottland under vikingtiden kan man fremdeles høre i talespråk og se i stednavn.
Vel framme i Glasgow sjekker vi inn på det sentrale hotellet vårt. Hvis det er tid (avhengig av flytidene) tar reiselederen dere med på en liten spasertur i Skottlands kulturby som i 1990 fikk æren av å være Europas Kulturhovedstad. I dag er middagen på egen hånd.
Etter frokost forlater vi Skottlands største by og reiser nordover gjennom Trossachs nasjonalpark, som på mange måter er innbegrepet av det vakre skotske landskapet med lynghede og frodige skogområder som brer seg ut mellom elver, høydedrag og krystallklare innsjøer.
Vi passerer blant annet Storbritannias største innsjø, Loch Lomond. Her kan vi selv se om bredden av sjøen er så vakker som i den melankolske folkemelodien med samme navn.
Via kystveien med de forrevne klippene i Argyll-regionen kjører vi til Inveraray langs Loch Fyne, en av Skottlands mange småfjorder som kalles ”sea lochs”. Her skal vi besøke det sjarmerende Inveraray-slottet, som er bolig for hertugen av Argyll. For ikke lenge siden ble slottet inntatt av filmfolk og skuespillere, da de spilte inn en av episodene til den populære tv-serien Downton Abbey her.
Etter besøket på slottet kjører vi til Inverary by, der det blir tid til å få seg litt formiddagsmat og og proviantere før vi fortsetter mot Glencoe nasjonalpark. Glencoe er et område i høylandet med vakker natur og her skal vi ut og oppleve det flotte landskapet og ikke minst høre om massakren i glencoe i 1692. Vi starter vår lille fottur og går ca. 3 km på 45 min–1 time, ruten kan variere. Hvis været ser ut til å bli dårlig finner vi en annen måte å nyte naturen på. Husk gode sko og kanskje en flaske vann.
Etter utflukten i det grønne kjører vi til den lille byen Fort William. Byen ble opprinnelig grunnalgt av englenderne som festningsverk mot de opprørske høylenderne, men er i dag et sted som er godt likt av friluftsentusiaster. Mange kommer hit for å bestige Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis (1 344 m) eller gå langs de mange flotte rutene i området. Her rekker vi å pakke ut litt , siden vi skal tilbringe de neste to nettene her.
I dag skal vi på heldagsutflukt og kjører enda lenger nord til noen av de mange øyene ved kysten. Skottland har nesten 1000 øyer, blant dem øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Vi får en lang dag i dag, men det er verdt det – vi skal nemlig ut på øya som kanskje er den vakreste av dem, nemlig Isle of Skye.
Vi tar pause ved Glenfinnam-monumentet som ble satt opp til ære for prins Charles Edward Stuart – også kalt Bonnie Prince Charlie – som ledet det siste jakobitteropprøret i 1745 i nok et forsøk på å frigjøre Skottland fra engelsk styre. Veien slutter i fiskerbyen Mallaig, som har vært flittig brukt til filmopptak. Lars von Triers film Breaking the Waves ble tatt opp her, og jernbanelinja som går mellom Mallaig og Glasgow ble brukt til å innspille togscenene med ”Galtvortekspressen” til Harry Potter-filmene.
Fra Mallaig skal vi med ferge ut til Isle of Skye, som er den største og nordligste øya i de indre Hebridene. Den 1 665 km2 store øya med det bølgende lynghedelandskapet er spettet med gråbrune, bratte klipper, innsjøer, fosser og små tettsteder der hverdagen går sin rolige gang. Øya er ellers kjent for sin single malt Talisker-whisky, som lagres i 10 år før den helles på flaske. Etter en halv time anløper vi byen Armadale.
Vi kjører nordover til den vakre hovedbyen Portree, som er en hyggelig liten havneby med en havnepromenade der man kan få lyst til å ta en kaffe og en liten spasertur.
Etter en innholdsrik dag forlater vi Isle of Skye i løpet av ettermiddagen for dra tilbake til hotellet vårt i Fort William. Det blir en litt lengre kjøretur, men hotellene på Isle of Skye lever ganske enkelt ikke opp til våre kunders forventinger. Til gjengjeld blir turen litt kortere i morgen.
Tilbake på fastlandet kommer vi frem til det pittoreske slottet Eilean Donan. Slottet ligger strategisk på en liten øy i Loch Duich som sammen med Loch Long og Loch Ash, to nærliggende innsjøer møter Atlanterhavet via bukten, The Minch. Vi besøker det vakre slottet som mange kjenner igjen fra filmen Highlander og ikke minst James Bond «The World is not Enough». Slottet har en eventyrlig beliggenhet og er et populært foto-motiv i fantastiske naturomgivelser.
På Eilean Donan er det en dyp stemning av gammelt skotsk slott. Slottet har alt man kan forvente seg. Fra kustoder kledd i flotte skotske kilter til den store bankettsalen der slottets imponerende våpenskjold og portrettmalerier betrakter oss fra de gamle slottsveggene. Her kan man lett forestille seg alle historiene og hendelsene som dette slottet har vært vitne til gjennom tidene.
Vi spiser middag på hotellet før vi får en velfortjent natts søvn.
Fra Fort William setter vi nå kursen mot Loch Ness og Inverness, og her følger vi blant annet den geologiske forkastningslinjen Glen Mor.
Loch Ness er velkjent for alle, og før vi er framme i Inverness besøker vi ruinene av den over 500 år gamle middelalderborgen Urquhart, som ligger på et lite nes der vi kan nyte utsikten over den berømte innsjøen Loch Ness. Det er her sjøuhyret Nessie svømmer rundt i innsjøens dype, mørke vann – ifølge myten. Loch Ness er Skottlands nest største innsjø i overflateareal, men fordi den er så dyp inneholder den mer ferskvann enn alle innsjøene i Skottland og Wales tilsammen!
Inverness ligger flott til der høylandet møter havet. Her har du ettermiddagen fri til å gå på oppdagelse. Du kan jo shoppe litt i det nordligst beliggende kjøpesenteret i Skottland, utforske noen av byens små kirker eller kanskje spasere en liten tur på gangbroen som går over elva Ness, som flyter stille gjennom byen.
Utpå ettermiddagen setter vi kursen mot vårt hyggelige hotell som ligger blant vakre omgivelser i Cairngorms nasjonalpark. Det sies til og med at hotellet skulle ha spøkelser, men det må man selv utforske.
Det ligger mer enn 50 whiskydestillerier ved floden Spey, og det rene elvevannet er en viktig ingrediens i den gylne væsken. Vi besøker et av destilleriene. Her får vi en omvisning med innblikk i produksjonen av Uisige Beatha, som er gælisk for "livets vann" og opprinnelsen til ordet whisky. Vi får selvfølgelig også selv smake påde edle dråpene.
Etter destilleribesøket går turen nordover til Moray-kysten gjennom whiskylandsbyene Ballindaloch, Craigellachie og Aberlour, og vi kommer fram til kystbyen Cullen som har fantastisk utsikt over Cullen Bay. På en klar dag kan vi kanskje se delfiner leke nært kysten.
Fra Cullen kjører vi langs kysten til Portsoy, som er kjent for sin iskrem. Prøv eventuelt den med salt karamell! Vi fortsetter turen langsn kystbyene og nyter det flotte landskapet. Vi stopper underveis i en av byene og spiser lunsj.
Herfra går turen sørover igjen til herlige Aberdeen der vi skal overnatte og spise middag. Før middagen tar reiselederen oss med på en rundtur i byen, som er Skottlands tredje største.
I dag kjører vi langs den flotte kyststrekningen i det tidligere Kingdom of Fife på det siste stykket av veien mot Edinburgh. Vi kommer til Dundee som er utnevnt til UNESCO Design-by og her finner vi den spennende bygningen som er tegnet av Keno Kuma og som rommer Victoria og Albert Museums avdeling i Dundee. Det blir tid til å se litt på det skotske designmuseum og det blir tid til en liten kaffepause på kaféen. Utenfor museet finner man også det berømte skipet RRS Discovery som er kjent fra Capt. Robert Falcon Scotts ekspedisjon til Antarktis. Vi kjører videre sørover og underveis føler vi suset fra golfhistorien når vi avlegger visitt i den lille byen St. Andrews.
Golfspillets opprinnelse kan ikke fastslås helt nøyaktig, men det er sikkert og visst at utbredelsen og utviklingen av det moderne golfspillet stammer fra Skottland. Den første golfklubben ble stiftet her i 1744, og her ble det utarbeidet et felles regelsett, som inntil da hadde variert fra sted til sted. I tillegg til en rik golfhistorie og en aktiv idrettskultur har St. Andrews også Skottlands eldste universitet, grunnlagt i 1413.
St. Andrews University er også stedet der prins William møtte Kate Middleton mens de begge studerte der. Vi skal skal se på slottruinen St. Andrews, som ligger på kanten av et forblåst forberg. Skrenten under fører ned til Castle Sands med utsikt over nordsjøen.
Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Edinburgh, der vi begynte Skottlandrundturen vår. Vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger forholdsvis sentralt i byen. Her tilbringer vi de neste to nettene. Nå er vi i storbyen, og etter mange dager på tur er de neste middagene på egen hånd, så man selv får mulighet til å prøve det skotske kjøkkenet.
Etter frokost drar vi ut på en spennende byrundtur der vi får et overblikk over byens historie og høydepunkter. Vi kommer blant annet innom de UNESCO-fredede bydelene Old Town og New Town.
I den gamle bydelen Old Town besøker vi Edinburgh Castle, som ligger på toppen av en av de sju åsene som dominerer bybildet. Hver dag klokken ett, unntatt på søndager, fyrer en av slottets kanoner av et brakende skudd. Denne tradisjonen var opprinnelig en service til sjøfolkene ute i havnen i Lieth, så de kunne stille skipsklokka. På tross av GPS og satellittstyrte klokker fortsetter skikken den dag i dag, og hvis noen skvetter av lyden er det sannsynligvis en turist, siden de lokale for lengst har sluttet å legge merke til braket.
Vi går også gjennom New Town, som ble bygd for 200 år siden og ble forbilde for europeisk byplanlegning. Edinburgh er også kjent for sin kultur og litteratur – både sir Walter Scott og sir Arthur Conan Doyle ble født her. Krimelskere kjenner kanskje også byens underside fra bok- og tvserien om politidetektiven Rebus, skrevet av forfatteren Ian Rankin. Om ettermiddagen har du fri til å gå på oppdagelse i byen, og kanskje er det tid til å svinge innom yndlingspubben til inspektør Rebus, the Oxford Bar, som ligger nettopp her i New Town. I Rose Street ligger det også mange hyggelige pubber der man både kan få en matbit og en god gammeldags pint, eller kanskje er humøret mer til en kopp te og en av de gode småkakene som kalles shortbread.
Kvelden er satt av til egne eventyr og det er mulig å begi seg ut på egen hånd og spise middag i Edinburgh.
Vi kjører til flyplassen og sier farvel til Skottland på gælisk med ordene "mar sin leat".
Prisinformasjon
- Reisens pris
-
Fra kr 18 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer
- Tillegg for enkeltrom
- 6 300,–
- Om enkeltrommene
- Vi har et begrenset antall enkeltrom. Det er hotellene som bestemmer antallet enkeltrom vi får til rådighet. Enkeltrommene er ofte typiske enkeltrom og kan derfor være mindre enn dobbeltrommene.
- Prisen inkluderer
-
• Skandinavisk reiseleder
• Fly Oslo–Edinburgh t/r
• Utflukter og transport ifølge program
• Alle entréer og aktiviteter
• Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
• Frokost dag 2–8
• Middag dag 2–5
• Skatter og avgifter
- Prisen inkluderer ikke
-
- Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
- Reiseforsikring
- Eventuelle ekstraarrangementer
- Tillegg for enkeltrom
- Drikkevarer
- Driks til f.eks. sjåfør (beregn ca. 6 GBP per person)
- Personlige fornødenheter
- Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Før reisen
Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.
Opplysninger om reisen
Reiseforsikring
Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.
Bagasje
Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.
Deltakerantall
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.
Elektrisitet
Norske støpsler kan vanligvis brukes i Storbritannia ved hjelp av et adapter som kan kjøpes både her hjemme og i Storbritannia. På visse hoteller kan man ofte bruke stikkontakten som er beregnet til barbermaskiner på badet. Vi anbefaler at man tar med seg et adapter på reisen.
Hoteller
Hotellene i Skottland er til tider en del av opplevelsen på reisen – og ofte innbegrepet av sjarme og atmosfære. Vi er langt unna store internasjonale standardiserte hotellkjeder. Noen hoteller er bygd ut med tårn, ganger, krinkelkroker og knirkende dører, så når man tror at kursen er satt mot restauranten ender man via ganger og korridorer i resepsjonen. På badeværelset kan man også få litt ekstra underholdning – her har to hoteller sjeldent samme type dusj, og man er nødt til å prøve seg fram for å finne ut av om man skal trekke, skru eller dytte på en knapp for å få varmt vann. Og det nytter ikke å spørre i naboværelset, for det har sannsynligvis et annet system.
Dette er Skottland på godt og vondt, og du kan med fordel ta det med et smil. Husk at tingene fungerer og alle gjester finner restauranten før spisetid. Du er naturligvis alltid velkommen til å kontakte reiselederen, som vil gjøre alt for å hjelpe.
Legg også merke til at noen hoteller i Skottland har dobbeltsenger som er mindre enn vi er vant til; de såkalte grand-lits. Så ønsker du litt mere plass i sengen kan du be om twin beds når du bestiller, og så prøver vi å ordne et rom med to senger.
Obs: Hotellet i Fort William har ikke heis.
Måltider
De inkluderte måltidene spiser vi på hotellene. Dette skyldes primært at dagene på reisen har et langt og innholdsrikt program, og at vi flere steder bor slik at det ikke er mulig å gå ut selv og utforske det lokale kjøkkenet. Legg vennligst merke til at middagene på hotellene er hotellmat og ikke kan forventes å være et av reisens høydepunkter. De siste to kveldene i Edinburgh bor vi sentralt, og har får du gjengjeld mulighet til å gå ut og finne restauranter i byen.
Mer om Skottland
Her kan du lese mer om Skottland: www.albatros.no/reisemaal/europa/skottland
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og severdigheter.
Les også vår artikkel Hvor skal jeg reise i sommer?
Fly
Denne avgangen legges ut for salg med forbehold om kjøp av flybilletter. Siden vi ikke kjenner den fremtidige situasjonen i flymarkedet, har vi tatt utgangspunkt i et relativt uendret flymarked. Skulle det skje drastiske endringer i flytider og/eller flyselskap, vil dette bli varslet. Skulle det skje store endringer, har kunder som allerede har booket selvfølgelig rett til gratis avbestilling. Skulle det usedvanlige skje, at vi ikke kan få en spesifikk flyging, vil vi selvfølgelig tilby ombooking til en nærliggende dato.
Hånden på hjertet
Når man kommer vekk fra storbyene har noen av hotellene primært åpent i sommerperioden. Vi kan vel rolig si at med den meget korte turistsesongen de har i Skottland er det ikke alltid man kan få det beste og mest smilende hotellpersonalet. Så det hender at man må telle til fem eller seks og ta alt med et smil.
Vi har valgt å bo to netter i Fort William. Det gjør vi for på unngå å bo på Isle of Skye, som var litt for «rustikt» for våre kunder. Her har det vist seg at kvaliteten på servicen var alt for lav til våre gjester, og dessuten blir reisens program litt roligere med en ekstra natt i Fort William.
Vi har valgt å ha to middager på egen hånd i Edinburgh. Etter 5 kvelder med hotellmat er det hyggelig å komme ut og få litt mer spennende opplevelser.
Før afrejse
ETA – innreisetillatelse til Storbritannia
Albatros Travel er kjent med at Storbritannia (England, Skottland, Wales og Nord-Irland) arbeider med å implementere en elektronisk reisetillatelse (ETA), som du må søke om før du kan reise inn i Storbritannia. De britiske myndighetene forventer at norskestatsborgere vil kunne søke fra 5. mars 2025. Vi følger selvsagt med på situasjonen og vil informere reisende til Storbritannia så snart det er noe nytt, og senest når søknadsprosessen åpner i mars 2025 (med forbehold om eventuelle forsinkelser fra myndighetenes side).
Les mer om implementeringen av ETA her: https://www.gov.uk/guidance/check-when-you-can-get-an-electronic-travel-authorisation-eta#who-can-apply-from-5-march-2025
Allmenn informasjon
Reisens krav til bevegelighet
Reiseforsikring
Gouda Reiseforsikring
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.
Albatros Travels reiseledere
De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.
Driks
Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.
Pass
Tilslutning med innenriksfly
Reiser med mindreårige
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.
Plassering i flyet
Måltider om bord
Spesialkost
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.
Plassering i bussen
På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.
På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.
Forbehold/endringer
Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.